Servo pil kutusu ile çalışmıyor yardımcı olur musunuz?

A

aphro

Ziyaretçi
Merhaba, internette arattığım kaynaklarda gördüğüm gibi yapmama rağmen çözülmeyen bir sorunum var. Daha önce arduino ile çok uğraşmışlığım yok ve sizlerin yardım edebileceğini düşündüm. Sorunum şu: Breadboardın - işaretli kısmının başına pil kutusundan - yi bağlıyorum ve ardından devam eden yerlere arduinonun gnd si ve servo motorun koyu kablosunu bağlıyorum servo motorun + sını da bağlamam gereken yere bağlıyorum fakat ne yaparsam yapıyım servoyu pil kutusu ile çalıştıramıyorum servoda yaptığım bağlantıları normal arduinoya yapınca çalışıyor. Kullandığım pil kutu 4x1.5 v olanlardan acaba sorun ne olabilir
 
A

archell

Ziyaretçi
Bread board un mavi ve kırmızı kısmı aslen sona kadar birleşik olurlar. Ama bazo boardlarda tam ortadan kesik oluyor ona dikkat edin
 
  • Beğen
Tepkiler: seyyarbilimadamı
A

aphro

Ziyaretçi
Bread board un mavi ve kırmızı kısmı aslen sona kadar birleşik olurlar. Ama bazo boardlarda tam ortadan kesik oluyor ona dikkat edin
sorun malesef onda değil hatta - yi 5 li birleşik olan deliklere takıp ard arda arduino gnd ve servo gnd bağlamayı da denedim
 
B

blastedlands

Ziyaretçi
piller bitik olabilir tam dolu olduklarına emin olun. Bordda temassızlık olabilir. Aklıma başka bişey gelmiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: seyyarbilimadamı

Robotikforum.net Nedir?

  • Robotikforum.net 2020 yılında kurulup yayın hayatına başlayan ve Türkiye’de robotik kodlama alanının gelişimine katkıda bulunmak için bu alan ile ilgilenen bireylerin bir birleri ile yardımlaşmaları ve fikir danışmalarını sağlayarak daha iyi öğrenmek için her bir bireyin bilgisini ve tecrübesini alarak kendini geliştirebileceği ve sorularına cevap bulabileceği bir platform olarak kurulmuştur.

Bilgilendirme!!!

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan www.robotikforum.net Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Sayfamızı beğendin mi?