DS1302 saat modülünü değişkenlere atamak?

  • Konbuyu başlatan cvurals
  • Başlangıç tarihi
C

cvurals

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar. DS1302 saat modülü kullanıyorum. getTimeStr() ile saat okutuyorum. Ancak saat, dakika ve saniye yi ayrı integer değişkenlere atamak istiyorum. yardımcı olabilirmisiniz? teşekkürler.
 
D

djsevgilim

Ziyaretçi
Aşağıdaki kodu dener misiniz?

Kod:
String s1=String (rtc.getTimeStr()[0])+String (rtc.getTimeStr()[1]);
int saat=s1.toInt();
String d1=String (rtc.getTimeStr()[3])+String (rtc.getTimeStr()[4]);
int dakika=d1.toInt();
String sn1=String (rtc.getTimeStr()[6])+String (rtc.getTimeStr()[7]);
int saniye=sn1.toInt();
 
C

cvurals

Ziyaretçi
Aşağıdaki kodu dener misiniz?

Kod:
String s1=String (rtc.getTimeStr()[0])+String (rtc.getTimeStr()[1]);
int saat=s1.toInt();
String d1=String (rtc.getTimeStr()[3])+String (rtc.getTimeStr()[4]);
int dakika=d1.toInt();
String sn1=String (rtc.getTimeStr()[6])+String (rtc.getTimeStr()[7]);
int saniye=sn1.toInt();
Çok teşekkür ederim :)
 

Robotikforum.net Nedir?

  • Robotikforum.net 2020 yılında kurulup yayın hayatına başlayan ve Türkiye’de robotik kodlama alanının gelişimine katkıda bulunmak için bu alan ile ilgilenen bireylerin bir birleri ile yardımlaşmaları ve fikir danışmalarını sağlayarak daha iyi öğrenmek için her bir bireyin bilgisini ve tecrübesini alarak kendini geliştirebileceği ve sorularına cevap bulabileceği bir platform olarak kurulmuştur.

Bilgilendirme!!!

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan www.robotikforum.net Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Sayfamızı beğendin mi?

X Merhaba ziyaretçi Robotikforum.net adresine hoşgeldin. Robotikforum.net
adresi gelişen teknoloji ile günden güne yaygınlaşan robotik teknolojileri
hakkında yardımlaşabileceğin ve tartışabileceğin bir platformdur.
Aramıza katılmaya ne dersin?
Kayıt Ol