Arduino ve C#

bassislife

Yeni Üye
9 Haz 2019
2
0
0
izmir
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Benim öğrenmek istediğim şey arduino ve c# kullanalarak bir led kontrol etmekle alakalı. Led yakmak için c#'dan arduinoya 1 ve 0 bilgilerini yollayarak kontrolü sağlayabiliyorum. Ancak benim yapmak istediğim arduinoda giriş ve çıkışları tanımladıktan sonra geri kalan tüm işi c#'a yaptırmak. Benim yazdığım programın arduino kısmı şu şekilde idi;

Kod:
void setup()
  {
    pinMode(13,OUTPUT);
    Serial.begin(9600);
  }

void loop()
  {
    if(Serial.available()>0)
  {
    String temp=Serial.readString();
    if(temp=="1")
  {
    digitalWrite(13,HIGH);
  }
       else if(temp=="0")
  {
    digitalWrite(13,LOW);
  }
   }
    }
Buradaki "digitalWrite(13,HIGH);" ve " digitalWrite(13,LOW);" işlemlerini arduino IDE değilde c#'a yaptırmak istiyorum. C# kısmıdı da fotoğraf olarak yüklüyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Ekli dosyayı görüntüle 528
Ekli dosyayı görüntüle 529
 

birkan

Aktif Üye
Paylaşım Ekibi
16 Tem 2019
191
44
113
istanbul
Cinsiyet
Erkek
arduino tarafında kodu bu şekilde değiştirip denermisin

serial.monitör ü açıp c# den on off yaptığında değerleri görmelisin

Kod:
void setup()
  {
    pinMode(13,OUTPUT);
    Serial.begin(9600);
  }

void loop()  {
    if(Serial.available())  {
      char temp = Serial.read();
      Serial.println(temp);
      if (temp=='1')  { digitalWrite(13,HIGH);  }
       else  {    digitalWrite(13,LOW);  }
   }
}
 

bassislife

Yeni Üye
9 Haz 2019
2
0
0
izmir
Cinsiyet
Erkek
arduino tarafında kodu bu şekilde değiştirip denermisin

serial.monitör ü açıp c# den on off yaptığında değerleri görmelisin

Kod:
void setup()
  {
    pinMode(13,OUTPUT);
    Serial.begin(9600);
  }

void loop()  {
    if(Serial.available())  {
      char temp = Serial.read();
      Serial.println(temp);
      if (temp=='1')  { digitalWrite(13,HIGH);  }
       else  {    digitalWrite(13,LOW);  }
   }
}
Cevabınız ve ilginiz için gerçekten çok teşekkür ederim programına kadar yazıp buraya yollamışsınız. Ama farklı bir yolla çözdüm olayı firmata uygulamaları yardımıyla. Tekrar teşekkür ederim iyi günler dilerim.
 

Robotikforum.net Nedir?

  • Robotikforum.net 2020 yılında kurulup yayın hayatına başlayan ve Türkiye’de robotik kodlama alanının gelişimine katkıda bulunmak için bu alan ile ilgilenen bireylerin bir birleri ile yardımlaşmaları ve fikir danışmalarını sağlayarak daha iyi öğrenmek için her bir bireyin bilgisini ve tecrübesini alarak kendini geliştirebileceği ve sorularına cevap bulabileceği bir platform olarak kurulmuştur.

Bilgilendirme!!!

İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan www.robotikforum.net Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.

Sayfamızı beğendin mi?

X Merhaba ziyaretçi Robotikforum.net adresine hoşgeldin. Robotikforum.net
adresi gelişen teknoloji ile günden güne yaygınlaşan robotik teknolojileri
hakkında yardımlaşabileceğin ve tartışabileceğin bir platformdur.
Aramıza katılmaya ne dersin?
Kayıt Ol